Hemkommen

Så var man tillbaka i Sverige igen! Semestern har varit underbar med en massa slappande, ett flertal utlästa böcker, för mycket god mat, vätska i mängder (i alla dess former), sol sol sol, solkräm, svett (även detta i mängder), diverse skrapsår, några myggbett, ett par droppar regn, underbara kvällar, ett antal omgångar Canasta och fantastiskt trevligt sällskap! 

Resan började i Treviso, Italien och därifrån tog vi vår hyrda Opel Astra till staden Cres (på ön Cres) i Kroatien. Efter två nätter (med förhållandevis dåligt väder, men ack så trevliga) åkte vi vidare till vår pärla Veli Losinj (Kroatien). Denna lilla stad är riktigt charmig och har en restaurang (Bora Bar) som serverar världens godaste hemgjorda pasta med tryffel! Den får man bara inte missa när man är där!

Efter 4 nätter bar det av till Rovinj (Kroatien). Rovinj är en lite större stad vilket innebär att antalet turister ökar markant. Trots detta är staden väldigt charmig och lägenheten vi hyrde var väldigt mysig! I Rovinj mötte vi även upp två av våra pluggkompisar från Lund, som sov i vår lägenhet de två sista nätterna av deras Kroatien-resa. Fantastiskt roligt att vara så många kompisar tillsammans utomlnads! =)

Efter 4 nätter i Rovinj återstod 2 nätter i Piran (Slovenien). En ganska liten stad som vi nu kan konstatera har allvarliga problem med parkeringsutrymmen och brist på bra badställen. Vi hittade dock en parkering lite utanför, men som tur var gick det gratisbussar in till centrum (så vi slapp släpa all packning i 32-graders värme). Badställen var det sämre med, om man inte vill ligga och trängas med alla andra turister längs med kajen... Vi tog istället bussen till grannstaden Portoroz där det förvisso inte fanns världens mysigaste badställen, men man behövde iallafall inte trängas. Lägenheten var dock jättefin och för övrigt var staden helt okej!

Sista dagen stannade vi ett par timmar i Trieste (Italien) för att fördriva tiden fram tills flyget hem skulle gå. Man är ju inte så sugen på att ligga och svettas på stranden och bada i saltvatten och sen sätta sig på planet, så ligga på stranden var uteslutet sista dagen. Konstaterade dock ganska snabbt att söndagar i Italien innebär att allt i princip är stängt och när termometern visar 35 grader befinner sig alla italienare (och turister) på "stranden". Vi fick iallafall tag på glass och kaffe och fick några timmar att gå.

Bilen ska ju lämnas tillbaka fulltankad, men då betalning av bensinen med kort i automat inte verkar ha kommit till Treviso ännu (och eftersom det var söndag så var inte mackarna bemannade) så slutade det med att vi fick åka och ta ut pengar och betala med sedlar i automat och precis som i Sverige får man då ingen växel... Det vara bara att stoppa i en sedel i taget och hoppas på att vi inte skulle förlora alltför mycket pengar på det.... 8 euro fick vi dock sponsra bensinstationen med...

Skönt att komma hem till Sverige igen, synd bara att det fina vädret verkar vara slut. Uppskattar iallafall friskluften och vår egna säng! Wilma blev jätteglad och har kurrat så mycket som aldrig förr!

Här kommer lite färska bilder från resan:

             

* 1. Cres, 2. Jag och R på Bora Bar i Veli Losinj, 3. Lilla hamnen (Rovenska) i Veli Losinj, 4. Gamla stan i Rovinj, 5. Johan, Richard & Niklas dricker Mojito på Valentino bar i Rovinj, 6. En paus i letandet efter den restaurangen vi skulle äta på (syns det att vi behöver mat??), 7. Jag och R på en supermysig restaurang i Rovinj, 8. Paparazzifoto på mig och Ellen när vi solar i Portoroz.

Detta var bara ett litet urval (8 bilder av totalt 258...) Vi fotar mest vyer vilket inte alltid är roligt att lägga upp här...
Mer bilder kanske kommer. =)


Kommentarer
Postat av: Hanna herself

absolut. det är bara att höra av sej. hur gör vi lördag? ngt kul upplägg? vi kan förtära en del vin om vi vill, för min morgonmatch är inställd :)

slå en signal under morgondagen om du har tid. fina bilder förresten!! krraaam

2008-08-05 @ 20:02:08
URL: http://hannamariak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0