Insnöad

Igår valde jag att inte åka till jobbet p.g.a. det ankommande snöovädret. Det visade sig att det var ett bra beslut eftersom det tåg jag annars skulle åkt med hem blev inställt och tågtrafiken stod still i två timmar...dessutom hade jag nog haft ganska stora problem med att ta mig hem med bilen.

Idag planerade jag att åka till jobbet, men jag kom inte ens ut med bilen på vägen för det var så mycket snö! Det var som att köra i kvicksand eller sirap eller nåt annat trögflytande... helt omöjligt. Gick inte att få någon fart så att jag kom framåt. Så det var bara att hoppa ur bilen och gå in igen...
Har föröskt jobba så mycket som det bara går, men det är svårt när jag inte hade planerat för det innan och när jag dessutom jobbade hemma igår och gjorde det mesta som jag kunde...

Jaja, jag ska inte klaga. Jag har hunnit med att tvätta 4 maskiner med tvätt iallafall. Har nog inte tvättat sen efter jul någon gång...

Har också varit duktig och lagt in alla årets CSN-betalningar på bevakning så nu behöver jag inte tänka på det.

Nu blir det en kopp kaffe och en bit sockerkaka!



Status: "köksrenovering" = Klart (typ)

Köksrenoveringen är i princip klar! Några smågrejer som ska skruvas upp bara...
Så här blev det iallafall!






Och så här så det ut innan....



Avsevärd förbättring om jag får säga det själv! =)


Status: "köksrenovering"

Nu har skåpet flyttats, bänkskivan limmats ihop och satts på plats, kyl/frysen står där den ska (dock med en repa på framsidan!!), diskmaskinen står i sitt hål men är inte inkopplad ännu, och överskåpen har fått sina luckor tillbaka! Imorgon ska bänkskivan skruvas fast ordentligt, diskmaskinen kopplas in, gipsskivan på väggen ska också skruvas fast och sen ska kaklet på! Medan R och hans pappa kaklar kan jag börja plocka in alla grejer i underskåpen och sätta dit dörrarna där också. Ska bli så skönt att få bort alla grejer som står precis överallt i hela köket! Men det är roligt att hålla på och renovera och fixa!

Kommer bli skitsnyggt!

Efter detta är det lister, socklar och lite annat småpill som ska fixas. Dessutom har vi två skåpdörrar till högskåpen som ännu inte är nedmonterade, slipade och målade, men de tar vi längre fram när rörmokaren varit här och fixat värmesystemet!

Nu är det snart dags för sängen! Är helt slut...

Trevlig lördagskväll!

Tågkaos

Jobbar hemifrån idag.

Tog bussen som vanligt in till stan imorse. Var lite arg över att bussen var 15 min sen vilket i sin tur innebar att jag missade tåget som jag brukar åka. Stod och väntade på nästa tåg i tio minuter ute i kylan innan jag bestämde mig för att gå in och värma mig. Väl inne på stationen såg jag att tåget som jag väntade på var försenat ca 30 min. Stod inne och väntade i ca 10 minuter. Då ropade de ut i högtalarna att all tågtrafik mellan Uppsala och Stockholm stod stilla just nu p.g.a. en olycka. När den skulle komma igång igen visste de inte... Jag stod och velade ett tag, men tog sedan beslutet att åka hem och jobba hemifrån! Det visade sig vara ett bra beslut eftersom senaste budet var att trafiken skulle vara igån ca 11.30.

Inget dåligt samvete för att jag valde att åka hem igen alltså =)


Ikväll får vi förhoppningsvs hämta vår nya bänkskiva och vår kyl/frys! Sen kan vi äntligen sätta igång att montera in diksmaskinen och sätta upp nya kaklet! Vill bara få det klart! Är trött på att leva i ett bombnedslag...och väldigt nyfiken på hur det kommer se ut med nytt kakel, nymålade köksluckor och ny bänkskiva!

Nu, åter till jobbet!

Nu får det räcka....




Uppdatering: Det räckte tydligen inte med - 23... Imorse visade termometern detta:

 

Status: "köksrenovering"

Så här ser det ut just nu...KAOS minst sagt.




För kallt...


Vitvaror

Vi har nu införskaffat oss en diskmaskin(!) och en ny kyl/frys! Nu ska köksluckorna målas vita och få nya handtag, bänkskivan bytas ut och förlängas i en vinkel, ett skåp flyttas, nytt kakel ska sättas på plats och förhoppningsvis passar allt ihop till slut =)



Före och efter bilder kommer =)



RSS 2.0