Sprak och knaster

Har fått igång vedspisen! Jippie! (*peppar peppar*)

Nu sprakar och knastrar det härligt i köket och riktigt mysigt varmt blir det. Synd bara att man måste passa och lägga in ny ved hela tiden...

Har även haft elektrikern här idag och tittat på vår lilla kortslutning. Det var tydligen ingen råtta utan en av elpatronerna hade fått kortslutning av någon annan anledning, troligtvis av ålder... Men men...nu funkar värmen igen iallafall, men vi har skruvat ner den lite nu när vi kan elda i vedspisen.

Tänker på stackars T&H som varken har värme eller vatten just nu.... Man märker hur beroende man är av dessa.. lite läskigt egentligen.

Nä, nu ska jag nog krypa ner i sängen och läsa min bok. Tänkte gå upp tidigt imorgon och börja med potatisgratängerna till nyårsafton. Ska även hinna med att städa och göra creme bruléen innan vi ska hämta de första gästerna vid tåget kl 17. Får nog sätta R i arbete =)

Kram och godnatt!

Och Gott Nytt År ifall jag inte hinner skriva nåt mer innan dess!


En råtta i elskåpet...

Jodå, det är precis som det låter. Vi misstänker att en liten råtta har bestämt sig för att klättra in i vårt elskåp (eller rätttare sagt det lilla skåp där elkasetterna sitter som värmer vattnet till elementen). Troligtvis har den lilla rackaren krypit in på något olämpligt ställe och orsakat en kortslutning vilket medför att vi nu inte har någon fungerande värme, elen funkar bara i ena halvan av huset och självklart så fungerar inte elen till de uttag där kyl och frys står.... Har nu dragit en skarvsladd tvärs över köket till ett uttag som funkar så att vår mat ska klara sig tills elektrikern kommer och ska öppna upp skåpet... (enligt pappa har huvudsäkringen för den ena fasen gått...) Bytte propp igår, men det gick bara 5 minuter och sen gick den igen...
 



Igår när vi gick och la oss var det 20 grader inne. Nu är det 16... Försöker få igång vedspisen, men den är riktigt svårtänd...

Ska ta mig en kopp te och sätta mig och skriva inköpslistan inför nyår!

Överjäst

Julen har varit fantastisk! Har tagit det riktigt lugnt och bara kopplat av! Har inte blivit så mycket farande fram och tillbaka i år vilket varit jätteskönt! Har ätit så mycket mat och godis så jag känner mig som en överjäst degklump... Usch. Det får bli lite ändring nu när julen är över!

Ha fått massor av fina julklappar! Bl.a. en gutjärnsgryta, en Spa-resa, en elvisp, parfym, lite böcker, fler delar till våra vardagsbetick, muggar från Rörstrand/Filippa K och en massa annat smätt och gott! Jag blir så bortskämd!

Tusen tack alla för de fina julklapparna! Har jag verkligen varit så här snäll i år? =)

Har inte hunnit lägga in bilderna från julen på datorn ännu, så de får komma vid ett senare tillfälle!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen dra med mig R ut på en promenad!

God fortsättning!

God Jul & Gott Nytt År!

Vill bara önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!!! Hoppas ni får det riktigt mysigt!




Bild: kortstugan.se

Ready, set, go!

Alla julklapparna är inhandlade och inslagna, skinkan griljerad, köttbullarna är rullade, knäcken gjord, granen är klädd, julpyntet är framme.... Jag är redo för jul! Det enda som saknas nu är den där snön... Men jag tror nog att jag kan fira jul ändå! =)



Julklappar in i det sista

Ska alldeles strax åka in till stan för att inhandla de sista julklapparna! Först blir det en sväng till Björklinge för att fixa julklappen till mormor.

Igår var det, för första gången på länge, riktigt fint väder ute! Jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag såg solen...
Två långa promenader blev det! 

Nä nu måste jag åka! 

The grinch

Första dagen på julledigheten och jag har all möjlighet i världen att sova hur länge jag vill med gott samvete. Vad händer? Jag vaknar kl 05.38... =) Men det gäller ju att njuta av varje sekund av ledigheten eller hur? Rätt mysigt att vara uppe tidigt och bara njuta av den fina granen!

Har nu tittat på Grinchen. Rätt fånig, men lite gullig. Funderar på om jag ska ta och slå in några julklappar. Var faktiskt en sväng på stan i onsdags och hittade några, det känns skönt att ha börjat lite iallafall! =) Får se om det blir en sväng till stan idag eller imorgon eller om vi spar det till på måndag. R har inte börjat än...

Igår var jag och klippte mig och blev några nyanser ljusare! tack ännu en gågn Emma! Du är såå duktig! Jag är jättenöjd! Alltid ovant första dagen när man är nyfrissad, men jag trivs verkligen jättebra i kortare hår! Och ljust!
Bild kommer senare.

Julklappar får det bli! Så vi har några att lägga under granen!

Nu är det jul igen!

Igår när jag kom hem efter jobbet mådde jag piss... Världens huvudvärk, illamående och frossa. Tog en huvudvärkstablett och gick och la mig direkt när jag kom hem vid halv sju. Vaknade klockan åtta och hade fortfarande ont i huvudet. Tog en till tablett och somnade om. Richard väckte mig vid kvart i nio och undrade om jag inte borde äta något. Masade mig ur sängen och åt lite snabbmakaroner, borstade tänderna och gick och la mig igen och sov tills jag skulle upp imorse. Idag har jag varit jättepigg! Inte så konstigt eftersom jag sov så mycket igår!

Ikväll har vi tagit in och klätt granen! den blev jättefin! Nu känns det lite mer som om det snart är jul! Och imorgon är sista dan på jobbet innan julledigheten! Åhhh vad skönt!



~ Merry Christmas~

Julstämning?

Nu är det bara 4 dagar kvar tills det är jullov! Eller jullov...det kanske man bara säger när man går i skolan? Julledigt får jag säga istället! Åhh det ska bli sååå skönt! Jag trivs jättebra på jobbet, men jag längtar verkligen efter att få vara lite ledig!

Jag börjar dock känna mig lite stressad...har inte köpt en enda julklapp ännu... och vet inte riktigt vad jag ska köpa.. Har inte fått någon riktig julkänsla än heller...jag vet inte vad det är som saknas. Snö kanske? Eller granen? Eller....?

Vad har ni för tips för att komma i julstämning?


Oj, den här glömde jag i söndags! Bättre sent än aldrig...


Min nya bästa vän

Det här är min nya bästa vän! Fantastisk bra!


I love it!

Oh my god!!

Gick upp kl 7 och tittade på Lucia på SVT. Det var mysigt. Det var Malmös Lucia som de hade filmat och det var lite roligt att de hade textat när de intervjuade en del personer. Ha ha. Det var en liten barnkör med också som sjöng julsånger på riktig skånska! Jättekul!


Sitter och tittar på My Super Sweet 16 på MTV. Ni som har sett programmet vet hur det är. Jag säger bara: Oh my god vilka bortskämda barn!!!!! Jag mår lite dåligt av det... Idag var det en tjej som fyllde femton (trots att programmet heter My super sweet 16) och hon ville ha en bil i födelsedagspresent för att kunna övningsköra i. Bilen hon ville ha var en Lexus cab nånting och kostade 67000 dollar. Det värsta var att hennes mamma köpte den åt henne och gav den till henne på hennes födelsedag. Då blev dottern asförbannad för att hon hade sagt att hon ville få bilen på sin fest, inte på sin födelsedag. Ungen börjar stortjuta och svor åt sin mamma och sa att hon förstört hennes liv och att hon var dum i huvudet. Mamman var tvungen att lämna tillbaka bilen... Alltså jag förstår inte.... Hur kan man bli sån? Hur kan man som förälder skämma bort sina barn till den gränsen? Här kan ni se det.



 


Tänkte att vi skulle ut och ta gran idag. Den ska ju stå halvsvalt ett tag innan man tar in den i värmen. Vill ju njuta av granen ett tag innan jul också! Kanske ska försöka åka in till stan en sväng och handla lite julklappar idag... får se.

Nu ska jag hämta tidningen och sen blir det frukost!

Trevlig helg!

Död drake, och återupplivad...

Det blev en riktig fest igår! Det hade jag inte väntat mig. Har varit lite seg idag. Det var jättetrevligt med god mat, dricka och trevligt sällskap! Alice 3,5 år är ett riktigt charmtroll! I början var hon jätteblyg, men sen kom hon igång och visade bl.a. upp sin gosedjurs-drake. Draken dog och återupplivades säkert 10 gånger under kvällen och det rann en hel del blod! (Enligt Alice) Hon är så lillgammal och pratar en massa! Såå rolig. Hennes mamma berättade att lilla Alice hade suttit och tittat på TV en dag och då hade pappa ställt sig ivägen varpå Alice säger:

- Flytta på dig annars lackar jag ur!

Så roligt vad många ord barn snappar upp!

En anna rolig kommentar under kvällen var när en av gästerna skulle gå ut och röka. Alice säger:
- Patrik, (uttalat Patlik), var ska du?
Patrik: - Jag ska ut och röka lite. Vill du följa med?
Alice: - Nej, jag röker faktiskt inte så mycket.

Ha ha! Så skön!

 
Skulle egentligen ha åkt på julmarknad med R's bror och flickvän, men vi kände att vi inte orkade och det har varit så skönt att vara hemma idag och bara gått runt och småpysslat lite. Satt och åt frukost länge, med tända ljus och försökte lösa korsordet i UNT. Det var mysigt. Har gjort polkaknäck och saffransbiscotti! Biscottin blev jättegoda! Knäcken har jag inte smakat än, men jag kan tänka mig att den är god!

Ledsen att det inte blir så mycket bilder, men det tar sån tid att lägga in dem på datorn och sedan ladda up dem på bloggen...

Nu ska vi ta tag i middagsmaten! Är sugen på något salt efter allt sött! =)

Ha det gott!


Nyårsblåsa!

Har idag inhandlat årets nyårsblåsa! Det blev (som vanligt) en svart klänning, axelbandslös och med lite ballongkjol. Jättefin och ett rimligt pris!

Bild kommer sen, nu ska vi iväg på glöggmingel och middag hos våra grannar!

1:a advent

Helgen har varit riktigt skön! Har hunnit med en hel del, men skulle gärna vilja ha en dag till.

I fredags träffade jag en kompis efter jobbet på lite after-work! Jättemysigt! åkte sedan hem till R's föräldrar och åt en sen middag och myste i soffan. Vi sov kvar där och passade på att uträtta lite ärenden på stan på lördagen. Eftermiddagen ägnades åt att adventspynta, göra köttbullar och lyssna på lite julmusik! Det får man när man gör något juligt! På kvällen kom Tossa, Hanna & Emil över på middag! vi bjöd på baconlindad kyckling med rotfrukter i ugn. Mums!

På söndagen gjorde jag scones till frukost! Mormor & Morfar kom över mitt på dan och fikade en stund. Sedan bakade jag lussebullar med mamma och gjorde lasagne som vi åt tillsammans. Lussebullarna blev jättegoda!
har nu även fått upp granen och belysningen ute. Det blev jättefint!                                                                
Nu ska jag bestämt träff med kudden!

God natt och sov gott!



Världens godaste köttbullar!

Gjorde dessa fantastiskt goda julköttbullar i helgen. Köttbullar gör sig tyvärr inget bra på bild, så det blir endast receptet!


600 g blandfärs (50/50)

2 st kalla kokta potatisar

1 st stor finhackad lök

1 st ägg

2-2½ tsk salt

½ tsk kryddpeppar

½ tsk svartpeppar

½ dl vispgrädde

½ dl vatten (ev. mineralvatten)

1 msk ansjovisspad


Mosa potatisen och blanda med köttfärsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Rulla ca 1 msk av smeten till runda bollar. Stek i smör/margarin på stark värme i ca 5 min.


RSS 2.0