trodde inte mina ögon...

...när jag vaknade inatt för att mata Emma för första gången och klockan visade 04.30... Hon hade sovit 8,5 h i sträck utan att vakna! Rekordet innan var 5,5 h. Vilken duktig tjej!


Var ska detta sluta? =)

Hälsokontrollen i tisdags gick bra! Doktorn klämde, lyssnade och böjde och allt såg bra ut! Skönt!
Var även dags för vägning och mätning av den lilla damen och vikten stannade på 6765 g! Hon har i princip gått upp 400 g i veckan sen hon föddes! Vårt lilla matvrak =) Vart kommer detta att sluta? =)
Hon är numera 57,5 cm lång så hon är en liten knubbis, så fin!

Richard är förkyld och jag tror dessvärre att han smittat Emma, för hon verkar tjock och slemmig i halsen och sätter i halsen och kräks lätt... =( Hon har haft lite problem med sura uppstötningar, och de verkar jobbigare nu...hon kanske har lite ont i halsen också (om nu bebisar kan ha det??)
Hoppas hon kryar på sig snart...

Nu regnar det igen...

Ser ut som ett bombnedslag här...och vi har inte dammsugit sen jag vet inte när...dammråttorna frodas! =) Får se till att rasta dammsugaren i helgen!

Hoppas ni har en bra dag i regnet!


Min fina lilla flicka!

Passar på att skriva lite här medan min fina lilla flicka sover =) Hon blir skitgrinig om hon inte får sova tillräckligt och då är det nästan omöjligt att få henne att sova...en ond cirkel...

Hon har varit jättenöjd och exemplasrisk de senaste dagarna (tack vare att hon sovit när hon behöver)! Inatt sov hon jättebra, somnade dock lite tidigt (önskade att hon hade ätit en gång till innan hon somnat för natten), kl 20.30 och vaknade för mat kl 02.00. Därefter sov hon till 05.30, åt och somnade om till 07.00, åt och var vaken till 08.30 då hon åt igen och sedan somnade hon själv när jag la ner henne! Jätteduktig!

Idag ska Emma på hälsokontroll på BVC. Hoppas det går bra! =)

Nu ska jag passa på att plocka undan lite saker som ligger och skräpar överallt...


Min fina lilla flicka!

Förlossningsberättelse light

Skrev en jättelång förlossningsberättelse första veckan efter Emma föddes, men självklart blev det något strul när jag tryckte på spara utkast, så allt försvann! =( Har inte orkat skriva om den sen dess och nu börjar minnet tryta lite...synd... Snor denna snabbversion av förlossningsberättelse från Hannas blogg istället.

Vad heter ditt barn? Emma Gabriella
När var du beräknad att föda? 12 juli
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när? 1 juli, v38+2
Hur stor var barnet vid födseln?
 3750 gram, 51 cm lång.

Hur lång tid tog förlossningen? Vattnet gick kl 23 den 30 juni och värkarna började kl 02 1 juli. Sedan föddes Emma kl 08.48 på morgonen 1 juli. Så det beror på om man räknar från värkarna började eller när vattnet gick?? Hur som helst så gick det fort!
Tog du någon smärtlindring?
Nej. Lite lustgas fick jag testa men det hjälpte inte ett dugg! Blev bara värre eftersom jag tappade fokus på andningen... Epidural hann jag inte med eftersom det gick så fort...
Tog ni reda på könet? Ja, på sätt och vis. Vi bad barnmorskan kolla på ultraljudet och hon tyckte det såg ut som en flicka, men helt säkra var vi ju inte.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Ja, Emma hade vi bestämt tidigt...däremot hade vi inget pojknamn så det var ju bra att det blev en flicka =)

Hade du en svår graviditet? Nej, jag har inget att klaga på! Mådde nästan bättre under graviditeten än innan =) Men det är väl för att man var så glad. Richard sa till och med att jag var snällare och på bättre humör när jag var gravid... =)
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Absolut. Roligast för barnen med syskon tror jag
Var du nervös inför förlossningen? Både ja och nej. Var mest orolig för att något skulle hända bebis under förlossningen... Jag försökte tänka på att de allra flesta jag känner har fler än ett barn; alltså kan det ju inte vara så himla farligt att föda eftersom man väljer att göra det igen! Och nu i efterhand kan jag ju säga att det goda väger tyngre än det onda! =) Vi fick ju världens finaste tjej och hon var utan tvekan värd den (*lilla*) smärta man är tvungen att gå igenom!

Hade du några cravings? Nej, inte vad jag märkte...möjligen frukt (äpplen) men inget extremt. Klarade inte av kaffe och för tung mat (t.ex. en stor köttbit) de första 12 veckorna. Inte ens godis var jag särskilt sugen på då... =)
Hur mycket gick du upp i vikt? ca 15 kg

Hur länge ammade du? Ammar fortfarande (Emma är 7 veckor) och har tänkt att amma så länge jag orkar och hon är nöjd med enbart amning. 

Vem är barnet mest lik? Vet inte...jättesvårt att se eftersom jag och Richard är ganska lika...men det ska bli väldigt kul att se när hon blir lite äldre!
Är ditt barn döpt? Inte än


Världens finaste lilla tjej! ♥ Emma 7 veckor


4 generationer


~ 4 generationer: Mamma, jag, Emma och mormor ~


~ Emma och hennes gammelmormor ~

Välkommen kusin!

Välkommen till världen Klara Tyra Magdalena!I fredags morse föddes Emmas kusin Klara. 3300g och 49 cm. Emma med sina 6 kg ser ut som en jätte bredvid henne! =)


Nu börjar det på riktigt...

Imorgon börjar R jobba igen... Lite nervös för att vara hemma helt själv med Emma på dagarna...Är ju så mycket lättare när man är två och kan bytas av när hon är kinkig... Men det kommer nog gå bra!

En ännu bättre natt!

Emma åt kl 21.30 och somnade strax därefter. Hon sov ända till 02.00, närmare 4,5 timmar, åt och sov därefter 3 timmar till innan nästa mål. Efter det var hon jättnöjd och låg i vår säng och drog av några leenden! Sååå duktig tjej! 

Stor tjej!

Vågen stannade på 5610g och längden blev 54,5 cm! Kurvan går typ rakt upp...=)


en bra natt

Inatt har Emma sovit jätteduktigt! Somnade vid 9.30 och vaknade för mat kl 00.30, 03.30 och 06.30. Det har inte hänt förut =) Ofta sover hon bra fram till 2-3 nån gång och sen brukar hon ligga och knorra och böka och vilja ha mat/snutta varannan timme eller lite oftare.
Jätteduktig tjej!

Efter matningen vid 06.30 fick hon ligga i vår säng, eller rättare sagt på Richards bröst, men då kräktes hon jättemycket... =( stackars liten... så det var bara att gå upp och ta av pyjamasen och Richard fick duscha =)

Ikväll ska vi till Tossa o Hanna på middag! Hoppas lilltjejen är på humör =) Igår kväll var hon vaken och ville bli underhållen mellan 17 och 21.30...

Ska strax börja göra oss iordning för att åka till BVC och mäta och väga!

Oj oj...

...tiden går fort! Nästan 2 veckor sedan mitt förra inlägg och Emma blir 5 veckor på torsdag! Stora tjejen!
Som sagt, dagarna går i ett och även om Emma sover mer än vad hon är vaken (oftast iallafall) så är sovperioderna upphackade i korta intervall som varvas med matning (massor av matning), blöjbyten, bad, gos och en hel del vankandes med den lilla skönheten på armen för att få henne att somna. =)
Det är en bestämd liten tjej som inte alltid roas av det vi tycker borde roa henne... =) Hon vill att det ska hända olika saker och blir rastlös om vi gör samma sak för länge.
Det absolut värsta är när vi av någon anledning måste väcka henne när hon somnat, t.ex. för att byta blöja eller sätta på pyjamas, då blir hon jättegrinig och vägrar somna om och resultatet blir att hon blir övertrött och det blir ännu svårare att få henne att somna. Samtidigt vill man ju inte att hon ska sova för mycket på dagarna så att hon är vaken mer på nätterna...hmmm, det är inte så lätt! 
Men hon är världens goaste lilla bebis!

Imorgon ska vi till BVC och väga och mäta. Är två veckor sen sist, så det ska bli väldigt spännande att se vad som har hänt! Sist vägde hon 4680g och jag tror iallfall att hon väger närmare 5500g nu, om inte mer.

Detta är sista veckan Richard har semester så jag tänkte passa på rensa ur min garderob och kanske fylla på med lite nytt (? =)) när vi båda är hemma och kan turas om att passa Emma! 

Nu blir det Ballerina kladdkaka! Så jäkla goda!


RSS 2.0