18,9 grader...

...i skuggan kl 8.00 på morgonen!

Jag trodde...

...att jag skulle bli flitigare med inlägg här nu när jag är ledig, men icke...
Vet inte vart tiden tar vägen. Nu när det varit så här fint väder ett tag så har jag ifersej inte haft lust att sitta inomhus framför datorn, och när R kommit hem vill jag vara med honom.
Har knappt läst de bloggar som jag vanligtvis läser varje dag...
Hur ska det då bli när bebis är här? Kommer väl uppdatera bloggen max en gång i månaden...

Jaja, jag njuter iallafall av att vara ledig! Jag tror jag skulle kunna vara ledig jämt =) Nä, jag skulle nog bli rastlös efter ett tag, men nu njuter jag. Och det är ju definitivt roligare när man är ledig tillsammans med nån. Det enda som är jobbigt är att vi nu bara går och väntar på bebis och att vi inte vet hur länge det dröjer....kan ju lika gärna bli imorgon som om 4 veckor...ovisshet...vi längtar iallafall!

Tänk att det redan är midsommar! Den ska firas hemma hos A&H o grabbarna, ca 20 st blir vi! Det ska bli jättekul! Ska dit i eftermiddag och föröska montera upp partytältet. Hoppas alla delar finna kvar... Är ett bamsestort tält med en massa pinnar och grejer....men det ska nog gå bra!

Kom på att jag inte skrivit något inlägg om bröllopet vi var på i helgen. Jos o Micke som gifte sig, jättefint och mysigt! En jätterolig fest med en del dans blev det även för mig =) Eller dans kanske man inte kallar det, lite vickande och vaggande =)
Ska ladda upp lite bilder från kameran och lägga ut här senare.

Nä, nu ska jag röja upp lite här och ta mig en kopp kaffe ute i solen efter det. R jobbar till 11 så han är hemma tidigt! jippie!

Syprojekt

Här är resultaten av mitt lilla sy-ryck i veckan =)
Ett kudfodral till kudden i vagnen, ett överdrag till dynan i vagnen och ett baby-nest.


* vecka 36 *


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

"Redo för bebis"

Idag ska vi äntligen hämta ut vår vagn! Ska bli jättekul att få hem den och provköra lite =)
En sväng till IKEA tänkte vi hinna med idag också, köpa skötbord, badbalja och lite smågrejer som behövs. Eventuellt en spjälsäng också...har inte riktigt bestämt om vi ska testa med vagga i början eller börja med spjälsäng på en gång... R har förbjudit bebis att sova i vår säng eftersom han är så rädd för att han ska rulla över eller göra illa bebisen...

Kanske blir en middag på tu man hand ikväll. Måste ju passa på innan bebis kommer =) Får se om vi orkar gå ut på nån restaurang eller om det blir hemma...

Var till Emma imorse och fräschade upp håret och utväsxten! Härligt när det är alldeles nyfixat och fint! Jag citerar Emma: "Nu får bebis komma! Nu är du snygg i håret och redo att föda!" =)

Imorgon ska vi kasta ut vår duschkabin! Den tar bara plats och ska vi bada bebis i balja i duschen blir det väldigt bökigt med kabinen som är ni vägen... Ska köpa list och duschstång idag, hoppas det blir bra!

Snart borde R komma hem! Är inte lika roligt att ha semester själv...men jag klagar inte, det är jätteskönt att vara ledig!

Hoppas ni får en bra helg!


Tävling - Röda Hund




" Jag tävlar om sommarens härligaste klädpaket med kläder från underbara Röda Hund i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


Exakt 5 veckor kvar!

Idag är det exakt 5 veckor kvar till beräknat födelsedatum! Shit vad tiden går fort!

Mamma tjatar om att jag borde packa väskan snart...borde kanske det? =) Jo, jag ska nog göra det den här veckan. Funderar också på att hämta ut vagnen i helgen så att vi slipper tänka på det. Ett skötbord ska också inhandlas samt lite handdukar och och badbalja =)

Har även några små projekt vi tänkte dra igång här hemma så vi får det klart innan bebben kommer! För då lär man inte vara så sugen på att göra en massa annat...inte hinna heller för den delen...

Jobbade iallafall sista dagen i fredags! Jätteskönt! Sista arbetsdagen avslutades dock med tåg-/busskaos så det blev taxi mellan Stockholm och Uppsala! =) Lätt värt 200 kr! (Vi var 8 st som delade på en minibuss)

Helgen har bjudit på fantastiskt sommarväder! I lördags var vi på hemligt bröllop! =) Jättefint och mysigt var det! Ingen visste på riktigt vad som var på gång (fast alla visste/misstänkte det iallafall...haha) Det var iallafall Richards bror och flickvän som gifte sig och de hade valt att hålla det hemligt för gästerna tills det var dags =) Väldigt lyckad dag/kväll var det iallafall! Och många tårar av lycka =)
Jag ska iallafalll inte gifta mig när jag är gravid...för mycket hormoner... =) Är känslosamt ändå så det räcker!

En liten bild på brudparet!


Handycam

Har köpt videokamera! Har pratat om det väldigt länge, känns nästan som ett måste tills bebis kommer!
Det blev en Sony Handycam HDR-CX115E


Bild från cyberphoto.se

Möhippa!

Förra lördagen var jag på möhippa för Jos som gifter sig 19 juni.
Hon hade absolut ingen aning om vad som skulle hända, hon trodde att hon skulle hjälpa en kompis att flyttstäda den dagen, men oj vad lurad hon blev =)
Istället för städ blev det iallafall champagne-frukost, kreativt arbete i form av tillverkning av brudpar i marsipan, lunch på Vapiano, åka stor, snabb motorcykel med blond kille i läderställ, make-up kurs, middag hemma hos syster och sedan utgång.
Jag var inte med hela dagen, man är ju inte i toppform tyvärr... Men det var iallafall jättekul (tycker jag) och jag tror Jos hade en väldigt rolig dag/kväll/natt!
DEt absolut roligaste var Jos min när hon fattade att det inte alls var något flyttstäd på gång, utan nåt helt annat! =)

här kommer lite bilder!


Vi står och väntar på att Jos ska gå ut så att vi kan smyga upp i lägenheten


Tillverkning av brudpar i marsipan


Koncentrerad....


Resultatet blev bra! Tiden räckte inte riktigt till brudgummen, men jag tycker han blev fin ändå =)


Vad händer härnäst tro???


Jos var ganska skeptisk till motorcykel-färden...


Efter detta begav jag mig hemåt, så fler bilder kan jag inte bidra med...=)



RSS 2.0