Fortsättning del 2...

Lördag 3/5

Ännu en fullspäckad dag framför oss! =) Åt frukost i solen på ett jättemysigt café, Café Negro. Efter frukost blev det en tur i  St Stefan basilikan. Väldigt vacker! Gick 10 miljoner trappsteg upp i kupolen för att komma till panoramaterassen och titta på utsikten över Budapest. Lite skakis i benen efter alla trappor (eller var det lite höjdrädsla?). Väl uppe var det iaf en fantastisk utsikt!

 
 



Därefter styrde vi våra steg mot det kungliga slottet på andra sidan Donau (Buda-sidan).

-Det kungliga slottet-

Från den sidan hade man även en väldigt fin utsikt över parlamentet (som ligger på Pest-sidan).

 
-Parlamentet med sina 365 torn-

Slottsområdet var som en gammal medeltida stad med massor av turister. Magarna började kurra så vi letade reda på en liten pizzeria utanför slottsmurarna (där priserna var lite mer överkomliga). Underbart med mat i magen! Försökte oss på en shoppingtur i shoppingcentret Mammut, men av någon anledning försvann alla krafter... Även från mig och Malin =)

Vi bestämde oss därför för att åka tillbaka till våra rum och ta en liten powernap. Sagt och gjort!

Kvällen spenderades intagandes underbar mat och fantastiska drinkar på vårt självklara ställe, Liszt-torget! =)
 
-Mojito och White Cloud-

Detta var vår sista kväll i Budapest... =( Planerna var att vi skulle gå ut och testa Budapests nattliv och någon klubb, men vår höga ålder gjorde sig påmind, så framåt 1-tiden lockade sängen mer än dansgolvet... =)



Söndag 4/5


Sista dagen... Frukost på café Negro igen. Blev en liten favorit. =) Denna dag var tänkt till shopping, och så blev det också. Det blev en kjol och en klänning från Zara och ett linne från Promod! Inga souvenirer.  
Ett måste i Budapest är det kändaste av de kända caféerna, Gerbaud. Självklart måste vi testa deras tårtor och bakelser! Gott om man tycker om sånt! =)


-Budapest-bakelse-

Fiskade upp en taxi utanför Grand Hotell. Det var ganska komiskt, för portiererna (dörrvakterna) trodde att vi hade bott på Grand hotell, så de kom och hjälpte oss med väskorna och önskade oss en trevlig resa och välkomna tillbaka =)

Resan avslutades med ett försenat flyg. =)


En sammanfattning av resan:

Jättegod mat

Jättegoda drinkar

Jättegott kaffe

Fina byggnader
Supertrevligt resesällskap =)

Ok hotell (hostel)
Tema: fota från höften!

 
Bästa gänget, Budapest gänget! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0