Helgen som varit

Nu var det länge sen jag skrev något, men här kommer en sammanfattning av helgen som varit (eller veckan som varit).

Onsdag 30/4 - Valborg
Ledig från jobbet så det blev en liten sovmorgon. Packade resväskan och fixade lite hemma inför Budapest-resan. Åkte ner på stan vid lunch och träffade M och J. Jättetrevligt att träffas! Vi ses ju så sällan nuförtiden... Det blev iaf picnic med bubbel i parken vid Ekonomikum! Kanonfint väder och massa folk! R kom ner efter jobbet och gjorde oss sällskap. Träffade gamla vänner från gymnasietiden som jag inte träffat på flera år, jättekul!

       

Flög till Göteborg på kvällen, till Malin & Niklas, våra reskamrater =).  Åt middag och satt och pratade lite.

Torsdag 1/5
Flyg till Budapest från Göteborg. Landade i Budapest vid lunch. Tog en taxi till adressen där vårt hotell (eller rättare sagt hostel) skulle ligga. Väl framme blir vi lite fundersamma, inte en enda skylt eller tecken på att ett hostel skulle finnas på den adressen! Blir lite oroliga, men taxichauffören insisterar på att det är rätt adress. Efter lite letande hittar vi dock en liten ringklocka vid en dörr där det står en liten handskriveni lapp med hostelets namn.



Vårt hostel var väl inte det lyxigaste direkt...=) Men vi hade ju inte tänkt att tillbringa så mycket tid på rummen, så huvudsaken var att det var billigt och att det låg hyfsat centralt! Fick till en början bara tillgång till ett av rummen, men lovades att det andra skulle vara klart senare på eftermiddagen. Gav oss ut i Budapest på upptäcksfärd och någonting att äta och dricka! 20 grader och sol och varsin kall öl på en uteservering var precis det vi behövde!
 


Därefter bar det av mot stadsparken och Széchenyi spa't, ett av Budapests många termalbad. Efter en timme i det svaveldoftande vattnet var vi nöjda och återvände till hotellet för att fräscha upp oss och gå ut och prova på Budapests kvällsliv. På hotellet möts vi av hotellvärden som säger:

- Mr Nicolas. I have one bad news and one good news for you. Which one do you want first?

Det visade sig att vårt andra rum inte var ledigt för att tjejen som bodde där påstod att hon bokat denna natt med... Den goda nyheten (enligt hotellvärden) var att vi kunde få dela rum med en ungersk tjej som bodde i ett annat rum! Jippie! För det vill man ju...? Han visade oss iaf rummet och vi möter den ungerska tjejen i dörren med en cigarett i handen! För det första vägrar jag del rum med någon helt okänd och för det andra vägrar jag sova i ett rum där någon röker inomhus! Vi stod iaf på oss och sa att vi faktiskt bokat rum och att vi fått bekräftat (flera gånger dessutom) att vi hade två rum bokade. Efter mycket diskuterande både med värden och med han som ägde hostelet (som för övrigt inte förstod vårt problem med att dela rum med en främmande, rökande ungersk tjej) så blev det så att hon som bodde i rummet fick flytta ut på soffan och vi fick hennes rum denna natt gratis. De städade ur rummet och det var faktiskt helt okej.

Kvällen bjöd efter det på mycket god mat (över förväntan!) och supergoda drinkar på en av uteserveringarna på det underbara torget Liszt!

image67

~ Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0